utorok 12. apríla 2011

Decoupage

Minulý týždeň sme mali nenormálne krásne počasie a prišla na mňa strašná chuť robiť dačo kreatívne. Tak som už urobila záhradku, upiekla jednoduchý koláč, ale strašne ma svrbia prsty robiť nejakú decoupage , som však smutná, pretože tu nemám svoje krabice s lepidlami, farbami, lakmi, servítkami a inými hlúposťami .

I keď vravím o decoupagi, mám presne na mysli servítkovú techniku. Vždy som chcela robiť dačo kreatívne, ale bohužiaľ nemám umelecký talent. Nedokážem nakresliť takmer nič a ak dačo stvorím, tak musím vysvetľovať, že je to vlastne abstraktné (lebo sa hanbím za to, že môj pôvodný zámer nikto nerozoznal). Servítková technika mi však poskytuje možnosť byť kreatívnou i bez talentu. Stačil dobrý návod,  základné vybavenie a...trpezlivosť. Trpezlivosť kým jednotlivé nátery a vrstvy uschnú a bude sa s nimi môcť pracovať ďalej.

Presne si pamätám ako som s tým pred niekoľkými rokmi začala - stále som hovorila o tom ako by som to rada vyskúšala (isto som to videla v telke), ale ostalo ako veľa krát iba pri rečiach. Až mi na meniny kamarátka Laura kúpila moju prvú štartovaciu sadu na servítkovú techniku. Vyskúšala som to, dačo som pokazila, dačo veľmi jednoduché sa mi podarilo....a veľmi ma to chytilo. Postupne som si kupovala knižky, tá najobľúbenejšia pochádzala z Londýna, lepidlá, farby, laky, servítky sa množili, pribudli rôzne 3D a krakelovacie hmoty.

Polepiť možno takmer všetko - fľaše, obkladačky, krabičky, plechovky, vankúše, sukne, sviečky, nábytok... všetko, čo potrebuje trošku osviežiť. Ja som dokonca nalepila servítky na sukňu, ktorú som mala rada, ale na ktorej sa po vypraní ukázali nejaké biele škvrny.

Pochybujem, že sa mi podarí si previezť všetky moje "umelecké" potreby, tak by som sa mala tu poobzerať po nejakom šikovnom obchodíku, hlavne musím nájsť obchod kde budú mať servítky na individuálny predaj. Juuuj, kiežby som tu mala nitriansky Hobbik alebo Da Vinci. Hneď ako sa mi podarí dačo nájsť a nejaké nové vecičky urobiť, tak sa s vami o ne podelím, zatiaľ nejaké staršie projektíky. V tom čase som mala ešte starý foťák, tak kvalita fotiek je o trošku nižšia, snáď mi prepáčite. A ako naschváľ nemôžem nájsť fotky novších vecí - teda kvalitnejších. 

                                                      POHĽADNICE

                                                                   KVETINÁČE
  
                                                           OBRÁZKY 
                                                          
Rôzne
Svietnik zo starého pohára, oživená stolička z pivnice,
 magnetická tabuľa vytvorené na maliarskom plátne 
a aspoň na čas zachránená sukňa


Je takmer jedna hodina ráno, ale nejako nemôžem spať. Mám nápad na ďalšie dva príspevky, tak možno začnem jeden z nich písať - len sa musím rozhodnúť či ten o koláči alebo o ostatnom víkende. Decisions, decisions... hahaha

1 komentár:

  1. Tá decoupage je super, páči sa mi... rada by som sa na to dala, len neviem ako...Mohli ste dať aj viac fotiek, všetko sú to krásne vecičky:-)

    OdpovedaťOdstrániť