Kuracie mäso nakrájame na pásiky, osmažíme na troške(!) oleja, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, hlavičky brokolice (ak máte radi hlúbik, tak aj ten), pridáme sójovú omáčku a asi1-2 min. opekáme, zelejeme smotanou.
Hm, akú smotanu? Ja dávam smotanu na varenie, nie je taká tučná. Tento raz som mala doma obe, tak som dala smotanu na varenie, asi lyžicu šľahačkovej a lyžicu bieleho jogurtu. Musím povedať, že som nikdy predtým nemala takú hladučkú a krémovú omáčku. Samozrejme to nie je treba zahusťovať, pretože smotana sa vyredukuje a krásne zhustne.
Ja to podávam s ryžou alebo cestovinou. Nakoľko nemám veľmi rada biele omáčky, tak ja do nej dávam ešte trošku šafránu. Samozrejme, ak nejete mäso, tak to bude super fungovať bez neho alebo s údeným tofu.
![]() |
Ospravedlňujem sa za zníženú kvalitu fotky. |
Nedala som sem gramáž, ja dávam asi toľko mäsa ako brokolice a množstvo smotany samozrejme závisí od množstva mäsa, ktoré použijete. A keďže my sa snažíme jesť čo najmenej soli, tak jedlo nesolím, nakoľko používam sójovú omáčku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára