štvrtok 7. apríla 2011

Kura na smotane s brokolicou

Dnes iba jeden rýchly, jednoduchý a pravdepodobne všeobecne známy recept. A samozrejme u nás veľmi obľúbený, mali sme ho včera.

Kuracie mäso nakrájame na pásiky, osmažíme na troške(!) oleja, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, hlavičky brokolice (ak máte radi hlúbik, tak aj ten), pridáme sójovú omáčku a asi1-2 min. opekáme, zelejeme smotanou.

 Hm, akú smotanu? Ja dávam smotanu na varenie, nie je taká tučná. Tento raz som mala doma obe, tak som dala smotanu na varenie, asi lyžicu šľahačkovej a lyžicu bieleho jogurtu. Musím povedať, že som nikdy predtým nemala takú hladučkú a krémovú omáčku. Samozrejme to nie je treba zahusťovať, pretože smotana sa vyredukuje a krásne zhustne.

 Ja to podávam s ryžou alebo cestovinou. Nakoľko nemám veľmi rada biele omáčky, tak ja do nej dávam ešte trošku šafránu. Samozrejme, ak nejete mäso, tak to bude super fungovať bez neho alebo s údeným tofu.

Ospravedlňujem sa za zníženú kvalitu fotky. 
                             
Nedala som sem gramáž, ja dávam asi toľko mäsa ako brokolice a množstvo smotany samozrejme závisí od množstva mäsa, ktoré použijete. A keďže my sa snažíme jesť čo najmenej soli, tak jedlo nesolím, nakoľko používam sójovú omáčku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára